Bernát Pince, Szőlőbirtok

A székely borász család tagjai évek óta a szőlő, bor és a fa szerelmesei.
Kézműves boraik kíméletes eljárással készülnek, tükrözik a Tolnai borvidék Völgységi körzetére jellemző jegyeket, és emellett hosszú falusi történeteket mesélnek…
Szőlő lekvárjaik, illetve szörpjeink megőrzik a gyümölcs ízének játékosságát, kertjük fűszerei pedig kiemelik annak változatosságát.
Fa ajándék,- és dísztárgyaikkal igyekeznek vidéki hangulatot teremteni úgy a vásár forgatagában, mind vevőik otthonába. Áruikat maguk készítik, csomagolják így engedve útjára a meghitt ajándékokkal közvetítendő szeretetet, kedvességet.

Torockói Sajt

Az erdélyi kisvállalkozás Torockószentgyörgyről hozza el natúr és fűszeres sajtjait, túrókészítményeit és egyéb tejtermékeit.

Demmers Teahouse

A tea sokszínűségének megismeréséhez idő, és egy jó idegenvezető szükséges, aki bevezet a teák csodálatos világába. A Demmers Teahouse teaszaküzlet hálózat első osztályú teakülönlegességei mindenki előtt feltárják a teázás igazi rejtelmeit.

Forrócsokizó

Vásárunkban igazi belga csokoládéból készült forrócsokoládéval vár mindenkit a Chococo Csokoládérium. A klasszikus ízek mellett az ínyencekre is gondolnak. Kóstolhatunk étcsokis, mentás, narancsos finomságokat is.

www.facebook.com/ChococoCsokoladerium

chocoMe

A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelőnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetőséget. A csokoládék készítése során a kompromisszum mentesség jegyében csak a legkiválóbb minőségű alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellőzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk.

www.chocome.hu

Gyulai Pálinka

Illatos, ízes gyümölcsökből főzzük tiszta, finom, 100%-os párlatainkat, melyeknek, 20 – 22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke.

A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáink 2 aranyat, vilmoskörténk pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-en Jonathan almapálinkánk ezüstérmes, bodzánk pedig bronzérmes lett.

Mit is tehetnénk hozzá mindehhez? Csak egy szót: Proszit!

http://www.gyulaipalinka.hu/

Stelázsi

A Stelázsi azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a kis- és közepes termelőket, akik egyedülálló minőséget képviselnek és fennmaradásuk hozzájárul a gasztronómiai és kulturális örökséghez. A kínálatukban található finomságaik a nagyszülők és dédszülők korát idéző hagyományos eljárással készülnek.

Raj Ráchel flódni és bejgli

A tortatervező flódniját hagyományos családi recept szerint készíti, bőségesen tartalmaz mákot, almát, diót és házi szilvalekvárt. Több féle bejglit kínálnak, köztük több ízben cukormentesen is. A karácsonyi desszerteket haza is vihetik a vásárból, valamint ünnepi desszert rendelésüket is leadhatják a vendégek.

torta.hu/raj-rachel-flodni/

Kozma Mézeskalács

Kozma Zoltán szívügyének tartja, hogy a hagyományos technikát és stílust megtartva éljen tovább ez a mesterség. Ezért használnak eredeti debreceni receptet, szeretnek ütőfás mézeskalácsot készíteni, de szívesen díszítik a hagyományos színes technikájú, valamint az újszerű írókás mézeskalácsokat is. Bio és cukormentes változatban is, tartósítószer nélkül.

Királyi Marcipán

Céljuk egyedülálló marcipán desszert különlegességek megalkotása. Családi vállalkozásként a legjobb minőségű alapanyagokból, kézzel készítik finomságaikat a hagyományostól a legkreatívabb verziókig. Burgonyás marcipán kakaós és fahéjas ízekben, Belga csokoládés mogyorós, diós, erdei szamócás, áfonyás, narancsos, sztracsatellás marcipán és alkoholos desszertek valódi hungarikumnak számító borokból és pálinkákból, gyermekeknek szív alakú desszertek vidám ízekben.

www.kiralyimarcipan.hu bővebben…