Gyertyavilág

A családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik gyertyakészítéssel, a céget alapító és máig irányító Ávár Tibor által megálmodott és kifejlesztett új formavilágú termékek néhány év alatt a magyar mellett a nyugati piacokat is meghódították.

The Box Donut

Ettél már négyzet alakú fánk különlegességet? Az Adventi Ünnepen ezt is megteheted! Válogass kedvedre a The Box Donut kivételesen finom fánkjaikból, amelyek kizárólag prémium minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek. A fánkokat mogyoróolajban sütik, tartósítószer és színezékmentes krémekkel/lekvárokkal töltik, és belga csokoládéba mártják.

Dévényi Mónika

A tűzzománcos saját, kézi készítésű ékszereit hozza el az adventi vásárba, amelyekben az ősi zománcozási technika ötvöződik a modern kor szín- és formavilágának különlegességeivel.

Manka

A Mankák saját rajzok alapján születnek, egyedileg készítik őket, így nem található közöttük két egyforma!

Magyar Gyerekruha

A cég célja, hogy a gyerekek öltözködéskultúrára való nevelése minél kisebb korban elkezdődjön. Ehhez saját készítésű termékeikkel szeretnénk hozzájárulni elérhető áron. A tervezésnél főbb szempontjaik: a minőségi alapanyag, a kényelem, az ízlésesség, a praktikum, valamint a régi magyar díszítő motívumok és a napjainkban hordható fazonok ötvözése.

Pipitér Fajáték

Ötleteiket fából valósítják meg. Természetes színezésű játékaikon átsejlik a fa struktúrája, ami egyedivé és különlegessé teszi őket.

Handpets

Bábjaikat immár mind az öt kontinensen ismerik, és a gyerekszobák kedvelt játékaivá váltak. Az érdeklődők ma már közel száz figura közül választhatnak.

Giranelli ékszer

A giranellik fújt üvegből készült egyedi gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók.
Rácz Kriszta Napraforgónak, az ékszerek tervezőjének és készítőjének kedvenc formája a gömb, és minden, ami kerek, mert ez a teljességet, az egységet szimbolizálja.

Dake Outfit

A kis családi vállalkozás 2004-ben kezdte el egyedi, saját tervezésű vászontáskák gyártását. Iparművészeti zsűrizett termékeik köre egyre bővül, ma már a 7-8 típusú oldaltáska mellett övtáskát, pénztárcát, mobiltartót, illetve egyéb kiegészítőket és pólókat készítenek.
dakeoutfit.hu

Csodaüveg

Üvegtárgyak, üvegbútorok és egyéb belső építészeti elemek készítésével foglalkoznak.
Olyan egyedülálló termékeket fejlesztenek ki, mint a rézből stancolt motívumok két üveg közé égetése, amiből faliképeket, asztalokat, tálakat állítanak elő. Ugyanezt a technikát alkalmazzák több üveg egybeolvasztásával, és Tiffany lámpákat készítenek megrendelésre.

Csiribee

Standjuknál falvédők, faliképek, ágytakarók, párnák, játszószőnyegek, konyhai felszerelések, függönyök, használati tárgyak (neszeszerek, pénztálcák, mobiltokok, szemüvegtartók)
játékok, figurák, díszek kaphatók vagy akár rendelhetők, a vevők által elképzelt mintával és színekkel.

Crosswear

Dóra Juditot pályafutása kezdetétől érdekelte, hogy az emberek milyen színeket, formákat válogatnak össze az otthonukba. Műhelyében ajándéktárgyakat készít, amelyek szín- és formavilágát régi magyar motívumok, áldások, mondások felhasználásával alakítja ki. Mindent kézzel fest, csiszol, varr, ragaszt.

Couleurs de Papillon

Egyedi, horgolás és patchwork technikával készült portékáikkal szeretnének melegséget, vidámságot csempészni az emberek szívébe. Termékeik évszakonként megújulnak, így különleges alkotásokkal készülnek a karácsonyi időszakra is.

https://www.facebook.com/CouleursdePapillon

Balázs Kézművesház

Balázs Katalin néprajzkutató és keramikus, valamint Balázs József keramikus és fafaragó népi iparművész, a Balázs Kézművesház alapítói, 1977 óta készítenek közösen kerámiákat. Alkotásaikban a tudás, a tapasztalat és a jó ízlés ötvöződik, amelyet már öt gyermeküknek is átörökítettek.

AMEI

Az AMEI egy akácmézbe ágyazott szárított, illetve liofilizált gyümölcsökből készült finomság, amit önmagában is élmény nassolni, de feldobja a teát és süteménybe, joghurtba, müzlibe keverve is tökéletesen felidézi az gyümölcsök eredeti ízét.

Angyali ajándékok boltja

A családi vállalkozás azt tűzte ki célul, hogy az advent klasszikus értékeit jelenítse meg, mindenkihez szólva. Ezért meseszerű ajándéktárgyaikat a gyökerek autentikus bemutatása jellemzik.

Pixies

A legenda szerint a kert növényeinek, virágjainak szépségét és ragyogását a nagy szemű, hosszú, vékony kezű és lábú „Pixies” néven emlegetett őrök vigyázzák éjjel-nappal. Ha menedékhelyet adunk egy Pixies családnak, cserébe jó szerencsét és vagyongyarapodást várhatunk tőlük.

www.facebook.com/pixiesszentendre

Bereznai Kerámia

Bereznai Szabó Éva 1997 óta foglalkozik népi- és iparművészeti kerámiák készítésével. Új kollekciójának alapja a fekete és az ezüst, amelyek további színekkel kombinálva a karácsonyi kínálatban gyertyatartók, mécsesek, adventi tálak, karácsonyfadíszek mázán teljesednek ki.

Kézzel festett üvegdíszek

A karácsonyi vásár népszerű kiállítói igényes kivitelezésű, üvegből és kerámiából készült, kézzel festett karácsonyi díszeket, mécses- és gyertyatartókat, valamint apró dekorációs tárgyakat árulnak.

Otto Kaiser Photography

Kaiser Ottó fotográfus 13 éve alapította cégét, négy éve pedig kifejezetten a hazánkba látogató turisták számára kezdett ajándéktárgyakat készíteni. A fotóiból készült képeit az eredetiséget igazoló márkajelzéssel látják el.

http://kaiserotto.hu/

Kézmíves Anno

Standjukon egyedi textiltáskákat, saját készítésű háncs díszeket, termésangyalokat, betlehemeket, nosztalgikus fajátékokat találnak a vásárba látogatók.

www.kezmivesanno.atw.hu

Ruttkay Károly

Ruttkay Károly könyvet, képeslapot, akvarellt, fotót, rézkarcot, vintage hangulatú táblaképet, és az ezekből készült hűtőmágneseket árusít, kiegészítve vintage karácsonyi dekorációs tárgyakkal.

Absolute Budapest

Egyedi fotográfiák, képeslapok, poszterek és képkeretek mellett régi és retro fényképezőgépek, diafilmek, polaroidok szerepelnek a kínálatban, mind Antal Szabolcs munkáiból, kimagaslóan jó nyomtatási minőségben.

www.absolutebudapest.hu

GarbiellaArt

Szép karácsonyi ajándékok, mutatós dekorációk, kedves plüssállatok számtalan színben és méretben. Kézzel festett borítójú noteszek és gyurma ékszerek – Vágyi Gabriellánál bárkinek találhatunk ajándékot.

www.facebook.com/VagyiGabriellaArt

Ökrös Szekér

A családi vállalkozás már 10 éve töretlen lelkesedéssel készíti bőrdíszműves munkáit, a legmagasabb szintű minőségi elvárásokat szem előtt tartva. Termékeik kitűnő hazai alapanyagokból készülnek.

Klagyivik Péter és Cseh Magdi – Mezőtúri kerámia

Butykos? Bödön? Bögre? Bármelyiket megtalálhatja Klagyivik Péter és Cseh Magdi varázslatos standján, ahol a két népművész dísz- és használati tárgyai között válogathat. Az edények díszítésének stílusát az ősi rátétes ornamentika, a klasszikus mezőtúri és szász elemek fantáziadús keveredésre adja.

RixArt

Kreatív, egyedileg és sorozatban is gyártott design ékszereik között mára nemcsak üvegből, de új nemesacélból készült darabok is vannak, vásárlóikat így új irányokkal és formákkal lepik meg. www.rixart.hu

www.rixart.hu

Kocsis Endre Szűcsmester

A szűcsmester dinasztia sarja a női-férfi kabátok, bundák, gyermek sapkák, mellények, gallérok és kesztyűk mellett különleges, hagyományőrző, a sztyeppe népeitől inspirációt merítő téli íjász kucsmákat is készít és árul.